Primitiu de Bellmunt

L'ànima del Priorat

L’herència vinícola del Priorat

Primitiu de Bellmunt és un vi qualificat per la DOQ Priorat com a Vi de Paratge Singular i vinyes velles. Elaborat amb raïms provinents de les vinyes velles del tros “Els Molins” de més de 100 anys. Vinyes cultivades de forma tradicional amb respecte i sensibilitat per al terrer. Ha estat elaborat en dipòsit d’acer inoxidable i amb una criança de dotze mesos en barriques de roure francès.

Pocs vins com el nostre Primitiu de Bellmunt reflecteix l’essència de la comarca del Priorat tan fidelment. La seva ànima. Per diverses raons. Com el seu nom indica —Primitiu— aquest vi negre és produït fent servir les varietats indígenes Garnatxa i Carinyena collides en ceps que són de més de 100 anys en els nostres trossos de terra nomenats el Grinyó i els Molins. Aquestes antigues vinyes estan plantades en camps escarpats abruptes de pissarra suportant les variacions del temps en aquestes terres amb facilitat per donar tots els seus fruits: 300 g per cep.

Per aconseguir tot això, hem arribat a un enteniment de les nostres vinyes i les collim de la forma que ho feien els nostres avantpassats: cultivant-les amb respecte i sensibilitat on el nostre sòl sembla entendre i compensar-nos generosament per la nostra voluntat i l’actitud tradicional del Celler Bartolomé.

Actualment, l’avenç tecnològic ens permet aprofitar les característiques de les excel·lents vinyes, assenyalant els moments òptims per la collita feta a mà i els processos posteriors de fermentació i maceració del most, per absorbir i assaborir el paisatge, l’esperit i l’ànima del Primitiu de Bellmunt.

Primitiu de Bellmunt, vi negre del Celler Bartolomé

Recol·lecció i producció

Les varietats estan produïdes individualment, per després ser barrejades, fins a aconseguir un vi que és el resultat del potencial de creixement dels nostres ceps vells.

La vinificació es duu a terme a una temperatura controlada d’entre 26-28 °C, i ha de romandre en tines de fermentació durant 18 dies per poder aconseguir un vi amb el nivell de color correcte i polifenols. La fermentació malolàctica es fa espontàniament en dipòsits a la temperatura adequada amb la finalitat de refinar i afegir tocs vellutats al vi, alhora que el conserva microbiològicament.

Elaboració

Viticultor: Antonio Rodríguez

Conservació

S’espera que el vi experimenti un canvi favorable durant els pròxims 6-7 anys. Temperatura de servei: 18-20 °C

Varietat

Garnatxa 50%
Carinyena 50%

Envelliment

Primitiu de Bellmunt envelleix en botes de roure francès Allier, torrat mitjà elaborades per les botes Boutes —Gran Reserve—, Dargaud & Jaegle —Marcel Cadet—, Demptos i Radoux, en botes del primer any durant 12 mesos.

Característiques del vi

Aquest vi és d’un color i aroma vermell picota intens, elegant i expressiu, amb un fons càlid que afegeix tocs torrats, sensacions de roure cremós i xocolata i caramel. Tons minerals clars sobre un fons de fruites fosques madures gelatinades. Potent al paladar, és complex, agradable, carnós, ben estructurat, especiat i lleugerament mineral, amb una sensació de fruita madura que ja es pot percebre en olorar. Els seus tanins són dolços, madurs i molt ben integrats. Es tracta d’un vi dolç i ben estructurat, inculcat de volum i un equilibri fi entre fruites, tanins i fusta quan travessa el paladar, proporcionant-nos un final excel·lent, ampli i concentrat en les seves característiques generals.

Visites i enoturisme Priorat

Visita i descobreix
Celler Bartolomé
a Bellmunt del Priorat

El Priorat és una terra amb una forta identitat vinícola, on la màgia i l'austeritat es combinen per crear una experiència única. Vine a explorar aquesta comarca mística amb les seves tortuoses terrasses i costers entapissats de vinyes centenàries. Els pobles compactes i costeruts, emparats per les majestuoses penyes del Montsant, ofereixen un paisatge espectacular i una rica història vinícola. Descobreix l'autenticitat i el sabor del Priorat amb una visita inoblidable a Celler Bartolomé.

Turisme enològic i enoturisme al Priorat amb Celler Bartolomé